ambulance bed bolt briefcase calendar chain chevron-left chevron-right clock-o commenting-o commenting comments diamond envelope-o envelope facebook feed flask globe group heart-o heart heartbeat hospital-o instagram leaf map-marker medkit phone quote-left quote-right skype star-o star tint trophy twitter user-md user youtube
Usamos cookies propias y de terceros que entre otras cosas recogen datos sobre sus hábitos de navegación para mostrarle publicidad personalizada y realizar análisis de uso de nuestro sitio.
Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. OK Más información | Y más

Advocats Barcelona

Despatx legal a Barcelona

Herències

El context familiar.

A les famílies, els seus membres es coneixen des de fa molts anys, han passat infinitat d’experiències junts, i hi ha una gran vinculació entre ells, ja sigui bona o dolenta, això vol dir que cada un dels membres té respecte a la resta una infinitat de simpaties i antipaties, d’agraïments i retrets, d’afectes i odis, d’aliances i enfrontaments, per això, en aquest marc és gairebé impossible parlar d’una manera freda, sense que intervinguin les emocions, únicament en termes legals i econòmics. És molt difícil que això passi, per molt que s’esforcin els familiars, per molt civilitzats que siguin, i per molt bona voluntat que tinguin.

Cas real que succeeix massa sovint.

Recentment va arribar al nostre despatx un cas consistent en una família que havia intentat arribar a un acord entre ells en el repartiment de l’herència de la mare.

Tot va començar correctament, tots ells tenien bona voluntat i desitjos d’arribar a una entesa ràpida i amistosa. Eren una família ben avinguda, que havia tingut els seus estira i arronsa com totes les famílies, però que sempre ho havien sabut superar tot amb tolerància i afecte, així que van pensar que en aquesta ocasió no anava a ser diferent.

L’herència es componia d’un pis i un local a Barcelona, ​​un apartament a la costa, i una mica de diners en un compte bancari. Els diners es van repartir a parts iguals entre els germans, en això no hi va haver discussió, però amb la resta del patrimoni la cosa va canviar.

Un d’ells va proposar quedar-se amb el local perquè l’utilitzava per treballar, així que havia de comprar als altres dos la seva part, però no es posaven d’acord en el preu, el que va produir les primeres friccions perquè el que s’hi volia quedar havia estat desenvolupant la seva professió durant anys en aquest local, així que pensava que això li donava cert dret preferent a l’hora de quedar-se’l, mentre que els altres dos germans pensaven que justament si durant diversos anys havia estat gaudint gratuïtament del local perquè la mare li deixava sense exigir-li res, d’alguna manera ara hauria de compensar els altres germans que no havien gaudit d’aquest privilegi i en el fons sempre ho havien considerat un tracte de favor a un dels fills per part de la mare.

També van decidir posar a la venda el pis a Barcelona, ​​però quan van començar a rebre ofertes, un dels germans les acceptava totes perquè tenia urgència en rebre els diners, un altre estava disposat a esperar per vendre a un preu més car, mentre que l’altre va bloquejar la venda del pis fins que no s’arribés a un acord sobre la venda del local.

L’apartament de la costa, mentre no es decidia què fer amb ell, un deia de llogar-lo, un altre de vendre’l i un altre de gaudir-per torns, i com no es posaven d’acord, mentrestant va ser ocupat per un dels fills dels hereus que considerava que per tenir-lo buit i tancat, mentre no es venia en gaudiria ell, així el conservava i de pas evitava que es fiquessin ocupes, però aquesta idea no va agradar als altres dos hereus, el que va ser motiu de més tensió i descontentament .

La tensió entre els germans va anar pujant, cadascun pressionat per les seves respectives parelles i fills, les discussions es van omplir de retrets personals, van aflorar velles picabaralles del passat, i finalment van acabar tots ells en els tribunals i discutits per la resta de la seva vida.

Aquesta situació podria haver-se evitat si des d’un bon principi cada un dels germans hagués contractat un advocat, i aquests haguessin negociat entre ells.

Per què cal posar-se en mans d’un advocat especialitzat en herències?

En situacions que impliquen qüestions hereditàries, és altament recomanable que totes les gestions les porti un advocat especialitzat en successions, en primer lloc per assegurar-se que es duen a terme les últimes voluntats del finat, però també perquè la tramitació d’una herència és un procés complex on qualsevol error pot tenir conseqüències econòmiques i jurídiques greus.

Per a molts hereus, aquest assumpte és desagradable per la forta càrrega emocional que comporta, a més que sol ser una font de discussions i profundes desavinences entre els membres d’una família. Com dèiem són innombrables les famílies que es trenquen per discussions sobre qüestions econòmiques en el moment de repartir l’herència.

És normal que al principi els hereus, legataris, legitimaris … etc., considerin que és possible negociar de forma amistosa, pacífica i civilitzada les qüestions relacionades amb una herència, però l’experiència ens diu que es barregen les qüestions legals amb les personals, generant conflictes profunds i enfrontaments oberts que perduren durant diverses generacions.

El motiu pel qual això passa és perquè quan uns familiars es posen a negociar, llevat que siguin professionals en la matèria, per regla general no tenen un coneixement profund de la legalitat en matèria de successions, i poden estar discutint molt temps sobre el contingut de la llei sense que cap d’ells sàpiga exactament què diu aquesta llei, el mateix que poden posar-se a discutir sobre el que és just i injust en termes filosòfics, de manera que entrem en el terreny de la subjectivitat donant lloc a interminables discussions que no condueixen a cap acord, sinó més aviat el contrari, en la calor de la baralla comencen a aflorar sentiments, retrets, crits, gestos … etc.

L’herència, no deixa de ser una qüestió purament legal i econòmica, per tant cal deixar de banda les qüestions emocionals, i això només ho pot fer correctament un tercer aliè a la família. La intervenció d’un advocat evita la creació de conflictes familiars, que solen ser molt profunds i duradors, moltes vegades trencant famílies per sempre, amb germans que es deixen de parlar de per vida, amb judicis entre pare i fills, i moltes altres situacions extremadament desagradables per a tothom. Així que el millor és posar un “tallafocs”, consistent en un professional que intervingui entre les parts aconseguint que no es generi cap conflicte, o bé si aquest ja ha generat que es resolgui de la manera menys traumàtica per a tothom.

Un advocat és un mediador.

Per la nostra experiència, recomanem ferventment que tots els cridats a una herència, es posin en mans d’un advocat i deleguin en ell tota la negociació. Al principi aquesta opció sol ser vista com hostil per la resta d’hereus, però se’ls pot fer entendre que no es tracta de buscar l’enfrontament, sinó tot el contrari. L’advocat pot actuar en qualitat de mediador, que és quan tots els cridats a l’herència escullen a un sol advocat perquè aquest els assessori a tots per igual i faciliti un acord entre ells. Encara que també hi ha la possibilitat que cada un dels interessats contracti el seu propi advocat, i entre aquests negociïn i arribin a un acord.

Entre advocats és més fàcil arribar a un acord.

Entre advocats és més fàcil arribar a acords que entre les parts, en primer lloc perquè són coneixedors de la normativa i per tant discuteixen menys sobre el contingut de la llei, en segon lloc no discuteixen sobre qüestions filosòfiques sobre el que és just i el que no, s’atenen únicament a la normativa legal, també perquè estan emocionalment desvinculats els uns dels altres, de manera que no apareixen les velles picabaralles que solen haver quan unes persones es coneixen des de fa molt de temps, però sobretot perquè són professionals, tenen experiència negociant i per tant són pràctics buscant solucions, que al cap i a la fi és el tots volen.

No ho dubti més, truqui’ns al 931000902 i posi’s en mans d’un advocat per tramitar la seva herència, i deixi que ell s’encarregui de tot aquest molest procés, estalviant temps, diners i sobretot disgustos.

Rating
4.4 / 5 ( 3 valoraciones)
Advocats Barcelona

Contacta'ns

c Telèfon: 93 100 32 52 - Fax 901 955 455

Email: info@abogados.cat

NOSALTRES LI TRUQUEM

ON SOM

Abogado Barcelona Travessera de Gracia 71, 08006, Barcelona, España Telèfon: 93 100 32 52 - Fax 901 955 455

Abogados barcelona

Pago